An in Afrika

Saturday, December 26, 2009

soep- en wafelverkoop

Op zondag 6 december hebben we weer op de markt gestaan met de overheerlijke soep van Bert en Trui en zelfgebakken wafeltjes. Natuurlijk ging er weer een hele voorbereiding aan vooraf.
*een mailtje naar de stad om aan te vragen of we een plekje konden krijgen op de zondagmarkt in Heverlee. Ludo kent ons al en ook dit keer kregen we ons ondertussen vaste plekje.
*Naar de colruyt in de groenveldstraaat om te vragen of ze ons wilden sponsoren met de ingrediënten en dat was direct in orde.
*Mireille gaf ons enkele pompoenen cadeau voor de pompoensoep en open veld gaf ons enkele courgetten.
*voorbereidingen ten huize van Trui en Bert om de +/- 25liter pompoensoep en +/-30liter tomatensoep te maken.
Potten werden gehaald bij Don Bosco in Oud-Heverlee.
Kommetjes in de vrije gemengde basisschool terbank.
de bain-maries bij Jos de kok in Oud-Heverlee.
...
*Helpers zoeken om wafels te bakken. Maria heeft haar keuken en wafelijzers ter beschikking gesteld. Met nog een wafelijzer van Trui erbij gingen Maria en ikzelf op zaterdagmiddag aan de slag om 30 pakjes van 5 wafels te bakken.
Ons mama deed hetzelfde in haar eentje bij haar thuis.
*Zondagmorgen stonden Ann en Gerda klaar om soep op te warmen, koude soep te verdelen in potten en te vervoeren naar de markt. Er was ook soep om mee te nemen naar huis.
*Gelukkig hadden we een party-tentje want het heeft een beetje geregend en zo was het toch nog aangenamer om heel de voormiddag op de markt te staan. Vele loopcollega's en bekenden van de vorige acties kwamen weer langs voor een soepje of wafels. Het deed deugd dat velen ons kwamen ondersteunen en nog herkenden van vorige keren.

Bijna alles was verkocht. Het verliep allemaal heel vlot. De opbrengst was dan ook goed. 315€ voor Lafia.

Grote dank aan alle sponsors en helpers hierboven vermeld en natuurlijk ook de mensen die van onze soep en wafels kwamen halen. Dank u wel!

Nu nog hopen we meer info en financiële verslagen te krijgen zodat het project kan doorlopen. Een goede communicatie met onze partners zou ons hierbij toch een stap vooruit helpen. Hopelijk komt dit allemaal in orde na ons evaluatiebezoek in februari. In tussentijd kan je ons nog eens vinden op de markt in Heverlee op zondag 24 januari van 8u tot 13u. Allemaal welkom!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

11:31 AM  
Blogger Unknown said...

hey an en trui, hoe ist in burkina?ik (maar zeker niet ik alleen)kijk uit naar nieuws van jullie! laat snel wat fotookes achter. alles voor mij vlot verlopen.
mireille

3:44 AM  

Post a Comment

<< Home