An in Afrika

Tuesday, December 23, 2008

adoptieouders

Wij zijn nog steeds heel erg op zoek naar adoptieouders om kinderen naar school te laten gaan.
In deze landen is een school opstarten meestal een privé-aangelegenheid. Kinderen moeten er veel geld voor betalen. Privé-personen bouwen een school en moeten hiervoor alles uit eigen zak betalen. De regering geeft hiervoor geen geld. Wanneer de school goed draait, kan het later wel zijn dat ze geschoolde leerkrachten ter beschikking stellen.
Voor de meeste kinderen in Lafiabougou kost dit te veel geld en daarom zoeken wij adoptieouders.
Tot nu toe hadden wij voor de lagere school maar 4 adoptieouders. Marcelline had al een 25-tal kinderen voorzien om naar school te laten gaan. Daarom hebben we er voor gekozen om met het budget van de 4 adoptieouders een alfabetisatieklasje te starten. Dit is natuurlijk niet hetzelfde als naar een privéschool gaan, maar toch zijn de kinderen en ouders al heel tevreden.
Wanneer we meerdere ouders bereid vinden om mee te adopteren, is er ook de mogelijkheid om kinderen naar een privéschool te sturen.
We hebben 2 adoptieouders voor studenten die naar het lyceum gaan. Deze gaan wel naar een privéschool en hebben het voorbije jaar goede resultaten behaald. Dit geeft ons natuurlijk allemaal veel moed om verder te gaan.

Wanneer je ervoor kiest om een kind financieel te adopteren, hebben wij graag jullie naam, adres, telefoonnummer en emailadres op deze blog, email naar anbinnard@hotmail.com of een briefje op Tervuursesteenweg 78, 3001 Heverlee. Vermeld zeker ook of je een lagerschoolkind of een middelbareschoolkind wil sponseren. Nadien kan je gewoon je bedrag maandelijks storten op de rekening van dmos-comide. Het is belangrijk zowel ons te verwittigen als te storten of over te schrijven op de rekening.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home