An in Afrika

Tuesday, August 29, 2006

receptjes van het Afrika-feestje

Velen vroegen de receptjes van het rijstgerechtje uit Afrika en het olijfbrood. Smakelijk!

Olijvenbrood

1kg bloem naar keuze (een mengeling is ook heel lekker)

6 theelepeltjes gedroogde gist of 60g verse gist.

selderiezout

1 glazen bokaal ontpitte groene olijven

basilicum en oregano

olijfolie

water

eerst bloem, gist, geutje olijfolie en water mengen tot elastische deeg.

In stukjes gesneden olijfjes selderiezout en kruiden er onder kneden.

Laten rijzen (ongeveer een uur)

Plat uitrollen, putjes duwen en olijfolie erover borstelen

Opnieuw laten rijzen (ongeveer een half uur)

Bakken op 200° à 225° (warmeluchtoven)

(ongeveer een half uur)

tip: zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij doen is ook heel erg lekker

Rijsttomaten uit Afrika

Ingrediënten (voor 6 pers.)

100 gr rijst

enkele eetlepels mayonaise

1 theelepel mosterd

1 eetlepel yoghurt

3 kleine verse pepers

2 uien

1 eetlepel olie

6 tomaten

verse peterselie

Bereiding

  1. Laat de rijst gedurende 1( min. gaar koken.
  2. Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd en de yoghurt tot een sausje.
  3. Terwijl de rijst in een zeef afkoelt, worden de pepers gewassen, de pitjes eruit verwijderd, in een pan lichtjes gebakken en in zeer kleine stukjes gehakt.
  4. Hak de uien zeer fijn en fruit ze in een beetje olie. Let wel op dat ze niet bruin worden.
  5. Meng de pepers en de uien onder het sausje en voeg ook de rijst eraan toe.
  6. Verdeel de rijst over de tomaten en dien op op een bedje van peterselie.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home